info@deltaturistic.com | Tel. +34 977 460 839

Turisme per l’Ebre

Itineraris al delta de l’Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ofereix als seus visitants una àmplia i variada gamma d’itineraris per descobrir els indrets més interessants del Delta, sigui a peu, en bici, canoa o a cavall. Consulta aquí els itineraris

El Parc Natural del delta de l’Ebre

Parc Natural delta de l'EbreEl delta de l’Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Constitueix l’habitat aquàtic més important de la Mediterrània occidental, després de la amarga (Parc Regional Francès), i el segon de l’Estat Espanyol, després del Parque Nacional de Doñana.

Per sol·licitud de Deltebre, la Generalitat de Catalunya va crear, per un decret de 1983, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, on es fa constar que el delta de l’Ebre és la primera zona humida de Catalunya amb la importància a escala internacional, reconeguda pels màxims organismes especialitzats. Ja el 1962 fou inclosa en la classificació de les zones humides euroafricanes d’interès internacional elaborada pel Bureau MAR amb la categoria A (prioritat urgent).

El Parc Natural del Delta de l’Ebre té una superfície total de 7.736 ha. Compren les llacunes de les 011es, el Canal Vell, el Garxal, l’Alfacada, la Platjola, la Tancada i l’Encanyissada, les illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, les penínsules de la Punta de la Banya (els Alfacs) i del Fangar, els ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.

Al paisatge del delta trobem terres totalment planes que li donen un aspecte peculiar i únic a Catalunya. A l’interior trobem els extensos arrossars, canviants segons les estacions (terrosos a l’hivern, inundats d’aigua a la primavera, verds a l’estiu). Al litoral trobem un dels paisatges lacustres més atractius de la Mediterrània, grans estanys vorejats per canyissars i jonqueres. A la perifèra, sols salins amb cirialeres, joncs marins i encara les llargues i desertes platges arenoses, amb dunes i altres mostres de vegetació, ben adaptada al medi.

Vols visitar el PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

La Casa de Fusta

Casa de fusta delta de l'EbreCasa de fusta interior, delta de l'Ebre

Construcció emblemàtica al Delta, actualment és una instal·lació del Parc Natural que acull un centre d’informació i un museu ornitològic on es mostra una col·lecció molt completa de les espècies més representatives de la fauna deltaica.

Vols visitar LA CASA DE FUSTA o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

L’Ecomuseu

La seva funció principal és introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. D’aquesta manera, els diferents elements que el configuren són representacions dels paisatges, de les activitats tradicionals i de l’arquitectura del Delta.
L’Ecomuseu ajuda a conèixer i interpretar una realitat complexa on la profunda humanització i el pes de les activitats econòmiques contrasta amb l’existència d’uns espais que estan protegits pels seus importants valors naturals.

Vols visitar L’ECOMUSEU o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

El Museu del Montsià

Museu del Montsià delta de l'EbreEl Museu del Montsià es troba situat al Parc Municipal d’Amposta a l’edifici de les antigues escoles Miquel Granell, obra modernista de l’arquitecte Ramon Salas.
D’una forma didàctica i entenedora el Museu ens explica tres aspectes de la comarca del Montsià, singulars en el conjunt de Catalunya, i que són imprescindibles per a conèixer-la: la natura, l’arròs i l’arqueologia.

Vols visitar EL MUSEU DEL MONTSIÀ o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

Les Olles

Les Olles delta de l'EbreÉs la llacuna més petita del delta de l’Ebre amb 54 ha. Tota la seva area de protecció te però 415 ha. L’accés més habitual és des de la carretera de l’Ampolla a la platja de l’arenal.
Si ens interessen les aus marines i els limícoles podem travessar el canal i seguir un altre km. fins arribar al Goleró, antiga desembocadura de l’Ebre en l’actualitat un canal de desguàs.
A la mateixa platja de l’Arenal, a la bassa de les olles podràs gaudir de la cuina típica del delta al Restaurant Lo Goleró.

Vols visitar LES OLLES o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

El Fangar

El fangar delta de l'EbreEl Fangar és una península de sorra de 410 ha. orientada de NO a SE.

Està travessada per una pista de sorra compactada d’uns 3’5 o 4 km per on es pot circular o caminar fins al mirador, el Far o l’extrem nord de la península.

Vols visitar EL FANGAR o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

El Canal Vell

Canal vell delta de l'EbreEl Canal Vell és la llacuna més gran del hemidelta nord o esquerre amb una extensió de 235 ha.

L’accés actual està limitat a un mirador/observatori que es privat al que s’arriba des d’un desviament de la carretera de Deltebre a Riumar.

Vols visitar EL CANAL VELL o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

La desenvocadura del riu Ebre

Desenvocadura delta de l'EbreLa zona de la desembocadura de l’Ebre compren els espais naturals protegits del Garxal (280 ha), l’Illa de Sant Antoni (170 ha) i l’Illa de Buda (1231 ha).

L’Illa de Buda i l’Illa de Sant Antoni tenen el pas restringit i tant sols es pot entrar amb autorització. L’única zona visitable, és la vora esquerra del riu fins arribar al Garxal.

Vols visitar LA DESEMBOCADURA o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

El riu Mitjorn

Riu Migjorn delta de l'EbreEl riu Migjorn és una antiga desembocadura de l’Ebre que voreja l’Illa de Buda durant 3,5 km acabant a la platja del mateix nom.

Es tracta d’una zona accessible amb cotxe des de Sant Jaume d’Enveja.

 

Vols visitar el RIU DE MIGJORN o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

La Tancada

La Tancada delta de l'EbreLa Tancada té una extensió de 312 ha, limita per l’E amb el mar i pel S amb la Badia dels Alfacs.

És visitable des del camí de Baladres, que és una carretera asfaltada d’uns 3 km que voreja la llacuna per l’est.

 

Vols visitar LA TANCADA o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

La Banya

La Banya delta de l'EbreTé una superfície de 2.500 ha. comptant amb la barra del Trabucador. La Punta de la Banya és Reserva Natural Parcial.

El seu accés està restringit excepte entre el 15 de juliol i el 15 de setembre, que sense sortir de la platja es pot entrar sense vehicle.

 

Vols visitar LA BANYA o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

L’encanyissada

L'encanyissada delta de l'EbreAmb una extensió de 1.192 ha. és la llacuna més gran del Delta. Hi ha la possibilitat de donar tota la volta a la llacuna, amb trams de carretera asfaltada i altres sense asfaltar.

El recorregut variarà entre 12 i 18 km. depenent si es vol fer la volta a la cubeta gran o a tota la llacuna.

Vols visitar L’ENCANYISSADA o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre? Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.

Els Ullals

Ullals delta de l'EbreTenen una extensió total de 10 ha. N’hi ha al voltant de 40, 15 dels quals estan dintre la delimitaciói de Parc i la resta són de propietat privada.

Es l’únic ambient d’aigua dolça de tot el Delta.

Hi trobem diverses especies d’amfibis rares al Delta i un dels pocs llocs on trobem nenúfars de forma espontànea a Catalunya.

 

Vols visitar ELS ULLALS o realitzar una excursió pel delta de l’Ebre?Demana’ns informació sense compromís fent clic aquí.